Afvallen door eten!

Blijven eten en afvallen? Ja, dat kan! Gewicht verliezen heeft niets te maken met eten en drinken.

Maar juist met de mate van eten en drinken. Wat eet jij? Hoeveel eet je van iets? Als je daar op let, is de eerste juiste stap tot gewichtsverlies gezet.

Letten op calorieën

Onze voedingsmiddelen bevatten allemaal calorieën. Het is belangrijk om de dagelijkse hoeveelheid nodige calorieën niet te vermijden of juist te overschrijden. Ook al zou je denken, wanneer je minder eet, je juist moet afvallen, is dit niet correct.

Je lichaam heeft een eigen alarmsysteem. Wanneer je langdurig te weinig calorieën en vetten binnenkrijgt, gaat er een signaal naar de hersenen. ‘’ bestrijdt ondervoeding.’’ Dus je lichaam gaat direct over op aanmaak van vetten rondom je buik.

Uiteraard is het ook niet nodig om elke dag extra calorieën te consumeren. Alles wat het lichaam niet zelfstandig of door middel van sport kan verwerken wordt opgeslagen als vet.

Letten op koolhydraten

Koolhydraten stimuleren de aanmaak van insuline in je lichaam. Insuline zet suikers weer om energie. Wanneer je structureel te veel koolhydraten consumeert, worden je cellen immuun voor insuline en worden er steeds minder suikers omgezet in energie.

Het overtollige aan suikers worden weer opgeslagen als vet. Als je wilt afvallen is een gezond eetschema zeer belangrijk. Zoek naar balans tussen calorieën, vetten, koolhydraten en eiwitten.

Eiwitten

Zorg ervoor, dat je voldoende eiwitten consumeert. Niet alleen vlees, vis of gevogelte bevat eiwitten. Veel groente hebben ook eiwitten. Eiwit stimuleert de aanmaak van spierweefsel en stagneert de aanmaak van vet.

Ook geeft het je een voldaan gevoel na het eten. Je hebt minder trek in een tussendoortje na een gebalanceerd maaltijd. Ook als je geen grote eter bent, heb je eiwitten nodig.

Vervang een maaltijd door bijvoorbeeld een eiwitshake. In de ochtend doe je er ook nog wat granen doorheen voor een goed ontbijt.

Je kunt eten goed combineren met je afslankwens. Houd goed in de gaten wat voor jou het nodige aantal calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten zijn.

Meestal overschrijden we deze al gauw. Hierdoor komen we juist aan. Door het maximum niet te overschrijden wordt afvallen een stuk gemakkelijker.

Comments are closed.