Neem niet alleen shakes!

Afvallen doet iedereen op zijn eigen manier. De een gaat hard trainen en de ander volgt alle mogelijke diëten. De combinatie zou eigenlijk het beste zijn.

Zo worden er dagelijks diverse producten op de markt gebracht om het afvallen te versnellen. De zogenaamde eiwit shakes zijn erg populair.

Shakes worden gemaakt van eiwitrijk poeder met melk. Ze zijn beschikbaar in handige drinkblikjes. Een dieet dat gebaseerd is op deze drankjes is dus erg gemakkelijk.

De eiwitten in het product halen het hongergevoel weg en zorgen ervoor, dat je lichaam spierweefsel gaat aanmaken. Erg handig als je wilt afvallen dus.

Maar om nu alleen maar op drankjes te leven, omdat het zo simpel is, is juist zo verkeerd. Deze drankjes bevatten te veel eiwitten. Wat niet goed is voor je lichaam. Je nieren kunnen niet overweg met overtollige eiwitten en gaan gebreken tonen. Dan ben je verder van huis. Je doel moet gezond afvallen zijn en niet snel en ongezond.

De beste manier is om af en toe een shake dieet te volgen van maximaal 10 dagen. Wat nog beter zou zijn, is 1 week in de maand te diëten. Zo blijft je lichaam gestimuleerd om spierweefsel aan te maken en blijft het vet verbranden.

Als vervanging

De eiwitdrankjes zijn eigenlijk meer bedoeld om maaltijden en tussendoortjes te vervangen. Dan werken ze beter. Door bijvoorbeeld het ontbijt te vervangen door een shake met granen, heb je een goed start.

Je stofwisseling begint meteen in de ochtend al te werken. Zo heb je in ieder geval een ontbijt gehad, wat meerdere van ons vaker overslaat. Je stofwisseling wordt pas geactiveerd wanneer je voor het eerst eet.

Vervang nooit elke dag alle maaltijden met een shake. Dan kom je de nodige vitaminen te kort. Consumeer naast de shake altijd gezonde voeding. Vergeet je groenten en fruit niet. Een shake kan niet functioneren als water. Drink zeker voldoende water, als je een gezonde leefstijl wilt creëren.

Een dieet dat gebaseerd is op shakes, is een goed begin om af te vallen. Maar houd je zeker aan de regels van het dieet. Ga niet overdreven lang door en bouw het goed af, door af te wisselen met gezonde voeding.

Comments are closed.