Hoe maak ik groene smoothies?

Groene smoothie is de beste gezondheid tip van nu. Het is eenvoudig om klaar te maken. Een echte vitaminebom uit het glas.

Je valt er van af, je huid wordt er mooier van, je wordt er fitter door en je krijgt je dagelijkse portie groente en fruit in een portie binnen.

Wil je weten hoe je deze smoothie eenvoudig kunt maken? Lees dan gewoon verder voor een spoedles smoothie maken.

Groene bladgroenten

Wanneer we het hebben over een groene smoothie, dan is het basis ingrediƫnt bladgroente. Het is vooral belangrijk dat je niet telkens dezelfde groene bladgroente kiest. Er is ruim keus. Varieer met diverse groenten, zoals spinazie, sla soorten, blad kruiden, boerenkool etc.

Groene bladgroenten bevatten een juiste mix van eiwitten, vitaminen, mineralen, anti oxidanten en vezels. Door deze groente toe te voegen aan je smoothie ontstaat er een zelfgemaakt detox kuur. Binnen enkele dagen ga je de positieve effecten van deze speciale smoothie al merken. Je wordt duidelijk fitter.

Je smoothie moet minimaal 40% bestaan uit groene bladgroenten. De rest vul je aan met fruit en minimaal 2 glazen water. Als we enkel groentesap moesten drinken, zouden we dat nooit vol houden. Fruit voegt extra smaak aan de groene smoothie.

Smoothie maken

Neem wat groene bladgroente, bijvoorbeeld spinazie. Je doet een aantal bladeren in een kom, voeg hier wat fruit naar smaak bij. Denk aan kiwi, aardbei of banaan. Je hoeft het fruit niet te pellen of te schillen. Alles mag in de kom. Doe hier ook nog eens 2 glazen water bij.

Het enige wat je nog moet doen is een blender er doorheen halen. Laat alles goed door elkaar mixen. Voeg nog wat vruchten er door heen als de smaak nog niet naar wens is.

Alles moet uiteindelijk in sapvorm overblijven in de kom. Als je dit overgiet heb je minimaal 3 glazen verse smoothie.

Geef je lichaam een extra boost, door elke ochtend een zelfgemaakte smoothie te drinken. Voeg er eventueel nog wat ochtendgranen doorheen voor een drinkontbijt. Je kunt het zelfs meenemen naar het werk.

Verwen jezelf. Gooi alle gifstoffen uit je lichaam op een snel, effectief en lekkere manier. Maak een groene smoothie.

Comments are closed.