De kracht van eiwitshakes!

Er zijn zoveel manieren om van je overtollige kilo’s af te komen, dat je soms niet meer weet welke methode je moet toepassen.

Ik zal je de beste manier verklappen, eiwitshakes! Ze zijn lekker, gezond en effectief. Lees verder over de kracht van eiwitshakes.

Wat zijn eiwitshakes?

Het is een soort drank, wat gemaakt wordt van eiwitrijk poeder dat gemengd wordt met melk of sojamelk. Je kunt deze shakes zelf maken of in blikjes kopen.

Voor thuisgebruik is de poedervorm het beste. Je kunt dan zelf de smaak bepalen door gezonde ingrediënten toe te voegen aan het basis recept.

Zo kan je eiwitshakes omtoveren in een heerlijk milkshake met banaan of aardbei of juist een smoothie overvol met vitamines.

De handige blikjes kan je overal meenemen, op je werk, op visite of als je even naar buiten gaat. Ze worden verkocht in de smaken aardbei, vanille en chocola. Allemaal erg lekker dus.

De functie van eiwit in de eiwitshakes

Eiwitrijke producten geven je een vol gevoel. Ze ondersteunen de stofwisseling in het lichaam. Dus je kunt diëten zonder het hongergevoel. Eiwitshakes, geven je de mogelijkheid om op een leuke en haalbare manier af te vallen.

Je vervangt een maaltijd met een shake. Je lichaam doet de rest. Een beter stofwisseling, breekt vetten sneller en effectiever af. Dat is de kracht van de eiwitshake.

Nadelen eiwitten

Overtollig gebruik van eiwitrijke producten, hebben een slecht effect op je nieren. Het is niet gebruikelijk om een eiwitrijk dieet langer dan 10 dagen aan te houden. Dus vervang niet alle maaltijden met eiwitshakes.

Zet je gezondheid niet op het spel. Zink brengt de eiwitten in balans. Voeg bijvoorbeeld pijnboompitten of havermout in je shake. Dit is erg lekker als ontbijt of als lunch. De avondmaaltijden worden bij voorkeur na de eerste 10 dagen van een eiwitrijk dieet niet meer vervangen door eiwitshakes.

Variatie in eten en drinken blijft altijd een beter stimulans voor je stofwisseling. Vergeet geen water te drinken, omdat je shakes drinkt. Je lichaam heeft water nodig, ook als je geen dorstgevoel hebt.

Wil je een gezond dieetschema, vervang af en toe eens een maaltijd. Eiwitten zijn goed voor je.

Comments are closed.